Blir Nils Matsson vår näste riksdagsman för Moderaterna?

0
185

Nils Matsson har varit politiker under många år. Mest känd är han nog för de flesta som mannen som med bravur svingar ordförandeklubban på kommunfullmäktiges möten. Även om han under den sista mandatperioden varit vice ordförande när Sune Alm (S) tagit över ordförandeklubban.

När nu Nils Matsson kandiderar till riksdagen för Moderaterna är det efter en politisk karriär som började redan 1991. Idag sitter Nils Matsson förutom i fullmäktiges presidium som 1.e vice ordförande, i utbildningsnämnden och i val och demokratinämnden.

Nils Matsson har en bakgrund i databranschen och är fortfarande aktiv inom området.

Nils Matsson kandiderar med stöd av Moderata Seniorer som vill se fler äldre riksdagsledamöter som kan driva äldrefrågor som t ex rätten att fortsätta arbeta och rätten till trygghetsboende för äldre. Nils Matsson avser även driva infrastrukturella frågor som t ex arbetsmarknadsregler och frågor kring försvaret. Utbildningsfrågor ligger honom också varmt om hjärtat.

Nils Matssons kandiatur har stöd av tre Moderata partiföreningar i länet och därmed deltar han i den medlemsomröstning som Moderaterna har genomfört.

Moderat motkandidat i Nortälje är avgående oppositionsrådet Kjell Jansson.