Bygga bostäder på Landsbygden? – Teamet bakom Björkö Kyrkby är gäster i måndagens God morgon Roslagen – Radio Roslagen

0
342

En stor del av Norrtälje har en dryg timme med bil till Stureplan. Men trots närheten till den överbefolkade huvudstaden dras landsbygden i Norrtälje med i stort sett samma problem som landsbygden i resten av Sverige. En av problemen och lösningen på en levande kommun är bostäder. Efterfrågan är stor men tillgången är liten. Och de bostäder som byggs är allt för ofta dyra bostäder i stadsmiljö.

God Morgon Roslagen gästas på måndagen av Bo Gidlöf och Per Persson, två av personerna bakom ett utvecklingsprojekt vid namn Björkö Kyrkby. I korthet handlar projektet om att i närheten av Björkö Kyrka skapa ett mångsidigt boende för såväl gammal som ung. Ett boende över generationer som till ett förmånligt pris ska vara en av pusselbitarna för ett socialt hållbart framtida Björkö.

Därför har en ekonomisk förening bildats vilket var nödvändigt för att sätta igång arbetet med bostadsprojektet. Men den ekonomiska föreningen blir också en av nyckelspelarna på Björkö för att skapa ett gemensamt arbete med att utveckla hela Björkö.

Radio Roslagen
Tid: kl 08.00-09.00
Programledare: Daniel Toresson
Gäster: Bo Gidlöf & Per Persson