- Annonser -

Första veckan i december så arrangeras den finska kulturveckan runt om i Roslagen. Det blir musik, dans, föredrag, pyssel – och finsk mat! I Norrtälje kommun finns flera finska föreningar som erbjuder ett rikt kulturutbud.

Norrtälje är en av 64 kommuner i landet som är finskt förvaltningsområde. Det betyder att kommunen har skyldighet att bemöta sina finsktalande invånare på deras eget språk, och erbjuda barn- och äldreomsorg på finska.

I Roslagen finns även det populära programmet ”Finska timmen” som sänds i Radio Roslagen (107,8 och 104,1) med programledaren Jussi Böök. Du kan lyssna på webben via webbradio i efterhand eller live: Klicka på programtablån eller sök i arkivet så kan du själv lyssna på datorn eller i Radion.

Arrangören är Norrtälje kommun, kultur- och fritidskontoret, tillsammans med Föreningen Kalevala och Norrtälje Finska Förening.

Stora festligheter väntas och här är några av aktiviteterna:

  • Pyssel i Norrtälje konsthall
  • Författaren Kirsi Blomberg kommer och berättar om sin nya bok.
  • Musik av Trio Ruska på Café Chocolate i Rimbo.
  • Film: ”Skratta eller dö” på Folkets Hus i Hallstavik.
  • Sagostund på finska på Hallstaviks bibliotek.
  • Konsert med tangokungen Risto Nevala på Folkets Hus i Norrtälje stad.

Det kommer att finnas möjlighet att ta del av finsk matkultur. Resturang Köket (i kommunhusets kök) och Resturang På G kommer att servera finska läckerheter till lunchen under veckan.

Ett detaljerat program kommer att finnas tillgängligt hos arrangören.

- Annonser -