Foto: Roffe Lundstedt, www.speedwayfoto.com
- Annonser -

Det är fördel Lejonen i kampen om en semifinalplats i speedway. Lejonen besegrade regerande mästaren Rospiggarna med 48-42 i den första kvartsfinalen av två.

Efter en böljande inledning tog Lejonen kommandot om kvartsfinalen i det sjunde heatet. En femetta gav Lejonen ledningen med 22-20 – en ledning som laget sedan inte släppte.

Segersiffrorna skrev till 48-42 vilket betyder att Rospiggarna har sex poäng upp inför returen i Hallstavik den 5 september.

Rospiggarna hade en tung kväll på grund av två krascher. Under starten av det nionde heatet skadades Nicholas Morris och ersattes av Nike Lunna. Även han skadades och blev hämtad med ambulans.

– Lunna såg ut att ha väldigt ont, han slog i axeln. Han hade en axelskada inför den här tävlingen men slog i den andra axeln. Jag tror inte att det är ett positivt besked där och jag tror inte att vi kan räkna med honom på tisdag, säger Rospiggarnas Andreas Jonsson till Sveriges radio.

– Morris har slagit i huvudet och kände sig lite omtumlad. Förhoppningsvis är han med på tisdag.

Skadorna innebar att Rospiggarna fick köra med en ensam förare i det elfte heatet.

– Vi klarade av det bra under omständigheterna. Det blir tufft att börja med sex poängs underläge men det är möjligt, säger Rospiggarnas Andreas Jonsson inför returen.

Bästa poängplockare i Lejonen var Piotr Pawlicki 12, och Rohan Tungate 11. Rospiggarnas bästa poängplockare var Michael Jepsen Jensen 13 och Mikkel Michelsen 8.

Vetlanda och Masarna, etta och tvåa i elitserien, är direktkvalificerade för semifinal.

Källa: Sveriges radio

- Annonser -
DELA