Fortfarande ingen lösning för Närtuna skola.

0
310

nartuna-skolaNu har skolan börjat för barnen i Norrtälje kommunen. För de barn som skulle gå vid Närtuna skola innebar den första skoldagen att man fick börja vid en annan skola. Skolförvaltningen har helt misslyckats med sina försök att lösa situationen med avsaknaden av lärare och därför bussas barnen till andra skolor. Enligt kommunen kostar den här lösningen ”bara” 150 000 kr, men frågan är väl om det inte hade varit bättre att erbjuda en högre lön till de kandidater som varit intresserade av tjänsten.

Skolförvaltningen har uttalat sig i NT (källa Norrtelje Tidning) och menar att man gjort allt för att hitta lärare till skolan. Uppenbarligen har man inte övervägt att flytta någon annan lärare i kommunen (kanske mot extra ersättning) eller erbjudit bättre villkor som förmodligen hade varit billigare än skolskjutsar.

För ett och halvt år sedan när Skolförvaltningens förslag om nedläggning av tio småskolor presenterades gick det 23 barn i Närtuna skola. Idag är det bara ett tiotal barn som går kvar, men
dessa bussas nu alltså till andra skolor även utanför kommunen.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här