Funktionsnedsatta får eget program på lovet

0
172
Foto: Norrtälje kommun

Norrtälje kommuns satsning på Mitt Lov innebär att det finns ett brett utbud av olika typer av aktiviteter, de är öppna för alla lovlediga barn i åldern 6-15 år och de är gratis. Under påsklovet blir det även ett par programpunkter som passar barn med särskilda behov.

Nu är det bland annat Rimbo badhus som ser till att det finns någonting kul för barnen på påsklovet.

– Vi har inte haft specifika aktiviteter för den här målgruppen tidigare på loven, men vi tycker det är hög tid och det känns jätteroligt att göra det nu, som någonting extra utöver det ordinarie programmet, säger Caroline Rönnlycke Daag, enhetschef på Rimbo badhus.

På badhuset finns en lift som kan hjälpa besökarna i och ur bassängen och det finns särskilda duschstolar som kan användas vid behov. Vilken typ av aktivitet det blir under påsklovet visar sig när det är dags.

– Vi anpassar aktiviteten efter deltagarna. Det kanske blir race, vi kan använda bollar, madrasser, ringar eller så blir det bara bad. Det får deltagarna vara med och påverka, säger Caroline Rönnlycke Daag.

En annan aktivitet för barn med särskilda behov är ”Racerunning”, som äger rum på Campus i Norrtälje. Det är en idrott där barnen springer med hjälp av en särskild springcykel. Även den som inte kan gå eller stå kan springa med hjälp av den särskilda cykeln, så länge det finns en liten rörelseförmåga i benen.

Bad för barn och unga med särskilda behov: Tisdag 3/4 klockan 10:00-11:00 (bassängtid) i stora bassängen. Flera valfria aktiviteter. Krav på ledsagare. Ingen föranmälan krävs. Fritt inträde!

Rehabbassängen primärt reserverad för barn med behov av lift (här krävs föranmälan till rimbobadhus@norrtalje.se eller på telefon 0175-74005). Fritt inträde!

Racerunning i Matildahallen – RaceRunning en idrott där man springer med hjälp av en ”springcykel”. Alla som är intresserade är välkomna att prova. Även den som inte kan gå eller stå kan springa. Bara man har lite rörelseförmåga i benen. Klockan 14:00 – 16:00, Mathildahallen, Albert Engströms gata 1a  Norrtälje (på Campus området).

Även syskon och familjer är välkomna att vara med på de anpassade aktivieterna.

För hela programmet för påsklovet; klicka här!