Gömde Triss under tallriken – sedan skrapade Mikael fram tre tv-rutor

0
470

I Uppsalafamiljen Kesti har man en tradition av att skrapa Triss vid middagar när hela familjen är samlad. I slutet av april hände något som de aldrig varit med om, tre tv-rutor dök upp på en lott och i morse skrapade Mikael Kesti fram 100 000 skattefria kronor i direktsändningen av Nyhetsmorgon i TV4.

Mikael Kesti brukar överraska familjen genom att lägga Trisslotter under tallriken när de äter middag gemensamt. När de dukar bort tallrikarna från varmrätten ligger lotterna där och de har en överenskommelse om att alla delar på vinsten om den blir över 1 000 kronor, men allt därunder behåller man själv.

I slutet av april var Mikael på väg ut till lantstället i Grisslehamn. Han kilade in på Ica Supermarket Väddö och köpte två lotter som han och hustrun Maria skrapade på kvällen.

– Vi satte oss i soffan och Maria skrapade först och vann ingenting. Sedan skrapade jag och fick fram två tv-apparater. När jag skrapade den sista rutan så kom det fram en tv-apparat till, och då var jag tvungen att resa mig upp, gå in i köket och ställa mig under en stark lampa för att se att det var på riktigt, berättade Mikael och Maria lade till att håren reste sig på honom.

Mikael satte sig sedan bredvid Maria.

– Vi tittade på varandra och skrattade.

Berättade först inget för barnen
I morse var det så dags för Mikael att skrapa i tv, och det var först i går som de berättade för familj och vänner vad de skulle göra i Stockholm.

– Barnen blev jätteglada, berättade Maria.

– Ena sonen sade i går, ”pappa, det var rätt att du vann, du behövde det.” Sedan skojade han och frågade ”kan man få halva vinsten?”, skrattade Mikael som skrapade fram 100 000 kronor, en vinst både han och Maria var väldigt nöjda med.

– Det har varit jätteroligt, det måste man säga. En mycket bra upplevelse, konstaterade Maria.

Vad de ska göra för pengarna är inte helt bestämt, men tanken är att barnen ska få ta del av vinsten på något sätt.

– Vi har pratat om att göra en resa tillsammans. För några år sedan åkte vi runt i Kalifornien i tre veckor, den bästa semester vi haft. Så nu funderar vi på Asien, eller kanske en skidsemester.

Åkte till Svenska Spels kontor
Svenska Spels vinnarkommunikatör Magnus Fridell minns första samtalet med Mikael när han hade skrapat fram sin storvinst.

– Han var lite orolig för det här med att skicka in lotten till oss, det är ju en värdehandling, så han åkte faktiskt och lämnade den fysiskt på vårt kontor. Det är ganska ovanligt men också rätt roligt, skrattar han.