Inga skattehöjningar föreslås – ”Konjukturen kan vända nedåt, förvänta er inga mirakel”, Robert Beronius (L)

Allians för Norrtälje har stora förhoppningar om att få igenom sin budget i december 2018

0
211
Alliansen vid presskonferensen där beskedet kom att avser att styra tillsammans

Förslaget som lämnas i budgeten av det nya styret (M, L, C och KD) med sina 27 mandat kommer lämna skattenivån i Norrtälje oförändrad på 31,8%. Samtidigt har kommunens skulder växt kraftigt under de senaste åren där S, C och MP har styrt under åren 2014 – 2018. Kommunen kämpar redan med att få en budget i balans.

Ingrid Landin(MP), Ulrika Falk(S), Olle Jansson (S) och Anders Olander(C) har styrt 2014-2018 när lånen vuxit kraftigt i kommunen för expansionen.

”Kommunen är i en expansiv fas och behöver investera mycket. Alla investeringar som behöver göras i småskolor och äldreboende där allt inte behöver ske i kommunal regi.

Vi vill inte ha allt för stor lånestock. Med tiden ska lånen betalas tillbaka. Men det är naturligt i en expansionsfas.”, säger Anders Olander (C) som varit kommunalråd 2014-2018 och nu ingår i Allians för Norrtälje

Inga skattehöjningar kommer att föreslås i Allians för Norrtäljes budget som kommer att presenteras och behandlas den 12:e december 2018. Det finns stora orosmoln vad gäller riskerna kring en kommande lågkonjuktur och förväntade exploateringsintäkter som kan komma att utebli.

Norrtälje har en hög kommunal skattesats som föreslås ligga kvar inför budgeten som ska beslutas i december 2018

”Konjukturen kan vända nedåt. Förvänta er inga mirakel”, säger Robert Beronius (L)

Allians för Norrtälje informerar även om att den nya bron i stadsdelen hamnen kommer att byggas. Bino Drummond (M) som tar över som ordförande i kommunstyrelsen berättar att ekonomi och trygghet kommer att prioriteras.