- Annonser -

Hallstavik och Rospiggarna stod på lördagen värd för en EM-deltävling för första gången i klubbens historia. Men vädrets högre makter skulle ställa till debut-föreställningen.

– Det regnade hela tiden och det blev väldigt tungkört. Det gav mig inte den där riktiga hemmafavören, säger Rospiggarnas och Sveriges stjärna Andreas Jonsson till UNT.

Hemmafavör eller inte – Jonsson levererade riktigt fin åkning på HZ Bygg Arena trots regnfallet. Han i det närmaste fördubblade sin poängskörd från de två tidigare EM-deltävlingarna. 17 poäng inför lördagens tävling blev 32 under kvällen, vilket lyfte Jonsson från sjätte till tredje plats.

– Visst är jag nöjd över poängskörden, men jag hade velat vinna. Men nu har jag kört in lite poäng och har bara sex poäng upp till förstaplatsen, säger 27-åringen.

Vad hade du för mål inför EM?

– Vinna så klart!

Ytterligare en Rospigg körde för Sverige i Hallstavik. Jacob Thorssell – som fick ett wild card inför EM på hemmabanan – körde även han bra. Med sina tio poäng tog sig 24-åringen upp på 16:e plats i totalen.

Nu återstår en deltävling i EM. Den 16 september ska Europamästaren koras i Lublin, Polen. Andreas Jonssons fina poängfacit i Hallstavik gör att han slåss om guldet.

– Sista tävlingen kan bli rätt spännande. Jag hoppas att formen blir bättre och bättre framöver. Chansen att vinna finns ju för mig, avslutar veteranen.

Källa: UNT

- Annonser -
DELA