Kommunalrådet Ingrid Landin (MP) lämnar politiken

”Mitt sista kommunfullmäktige. Nu är det dags att checka ut från mitt samhällsuppdrag som ledamot för Miljöpartiet i Norrtälje kommun. Tack alla!", skriver Ingrid Landin (MP) på Facebook efter måndagens korta fullmäktigemöte

0
294
Miljöpartiets gruppledare Ingrid Landin

Norrtäljes kommunalråd Ingrid Landin (MP) lämnar kommunfullmäktige och kandiderar inte till den nya mandatperioden. Detta meddelade hon på Facebook under måndagskvällen. I årets val till kommunfullmäktige stod hon överst på Miljöpartiets lista och har ingått i det senaste minoritetsstyret bestående av MP, C och S.

Miljöpartiet backade 3,57% i Norrtälje efter valet och fick 4,07% av rösterna vilket innebar att de förlorade ett mandat. Det är idag oklart vem som kommer ta efter Ingrid Landin.

Ingrid har ingått i minoritetsstyret som kommunalråd där hon har haft ett särskilt ansvar för sociala frågor. Hon har varit ordförande i socialnämnden och tagit hand om b la flyktingkrisen 2015. Efter årsskiftet planerar Ingrid att återgå till sin anställning på organisationen Coompanion Sverige efter fyra års tjänstledighet.