- Annonser -

Den 16 december är det stora fyndardagen för den som vill få tag på nya spännande leksaker, utan att riskera att bli ruinerad. Den näst sista lördagen före jul är det leksaksbytardag på Norrtälje stadsbibliotek mellan klockan 11:00 och 15:00. Det betyder att du hinner få tag i finfina saker i god tid innan julklapparna ska ligga inpackade under granen.

Det är Norrtälje kommun i samarbete med Naturskyddsföreningen och Studiefrämjandet som står för arrangemanget. Det här är första gången det äger rum och det var Naturskyddsföreningens Kajsa Duvbäck som kom med idén.

– Vi har haft klädbytardagar i liten skala hemma hos mig, och så funderade jag på att ha en liknande för leksaker. Min syster jobbar på Naturskyddsföreningen i Malmö där de haft leksaksbytardagar, och då tänkte jag att vi borde ha det här i större skala i Norrtälje också, säger Kajsa Duvbäck.

Vill du vara med och dra en lans för miljön och dessutom spara pengar så är du välkommen till Norrtälje stadsbibliotek den 16 december. Ta med de leksaker barnen tröttnat på och lämna in dem. Du får en biljett i utbyte, som du sedan kan använda för att lösa in mot andra, mer spännande leksaker.

Under dagen kommer det också att bjudas på sagoläsning samt julpyssel för barnen som kommer dit, samt en informationsföreläsning om hur du rensar bort gifter ur barnens närmiljö.

– Många gamla leksaker är inte längre godkända för barn eftersom de innehåller gifter, och den som har kvar sådana kan ta med sig dem till leksaksbytardagen. Vi tar hand om de giftiga leksakerna och ser till att det blir omhändertagna på rätt sätt, säger Kajsa Duvbäck.

Hon hoppas nu att många tar tillfället i akt att både byta bort sina leksaker mot andras roliga bidrag, samt att göra sig av med de giftiga som kanske finns kvar hemma.

- Annonser -