Liberalerna mest aktiva på Facebook och Sverigedemokraterna gillas mest

0
211
Valet 2018

Det är valår och hos de flesta partierna ser man nu tydligt hur man ökar sin närvaro i sociala medier. Norrtelje Nyheter har sammanställt de olika partiernas aktivitet på Facebook sedan årsskiftet och redan nu så finns det stora skillnader.

Det i särklass aktivaste partiet på FB är Liberalerna. Med 69 inlägg så slår man med hästlängder tvåan som är Socialdemokraterna med 40 inlägg och på tredje plats finner vi Vänsterpartiet med 32 inlägg.

Populärast är dock Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna. 476 personer har tryckt på gillla-knappen för Socialdemokraternas inlägg. Sverigedemokraterna å andra sidan har bara 16 inlägg men har gillats av 377 personer vilket ger dem den högsta frekvensen gilla per inlägg med i snitt 24 interaktioner.

Facebook ger också följarna möjligheten att dela det som partierna har lagt ut. Bäst i klassen på detta är Moderaternas följare som i snitt har delat varje inlägg nästan 2,5 gånger. På andra plats finner vi Sverigedemokraterna (2,3) tätt följt av delad tredjeplats mellan ROOP och Socialdemokraterna (1,7).

Partiet det går sämst för är Miljöpartiet. Dels så har minst antal inlägg med 9 stycken sedan årsskiftet och totalt har 18 personer gillat deras inlägg. Av de 9 inläggen så har bara ett inlägg delats.