Lokaltvist kan stoppa dansen i Herräng

0
309
Foto: Norrtälje kommun

Den nedlagda skolan i Herräng är för dyr för Norrtälje kommun att ha kvar. Det är också den plats där Herräng dance camp arrangeras årligen, ett dansläger med över 3000 besökare. Nu erbjuder sig kommunen att sälja lokalerna till danslägret.

I 36 år så har det dansats i Herräng i Norrtälje. Det är världens största dansläger för dansen lindy hop. Herräng dance camp lockar till sig besökare från hela världen och i år var det nationaliteter från mer än 58 länder och antalet dansare låg på cirka 3000.

Lokalerna som danslägret använder sig av är en nu nedlagd skola i Herräng. Skolan är nu för dyr för Norrtälje kommun att ha kvar och de tvingas nu att göra sig av med den.

– Vi ser gärna att Herräng dance camp blir dem som tar över lokalerna, säger Ulrika Falk (S), ordförande i kommunstyrelsen till SVT Nyheter.

Men till vilket pris kommunen skulle sälja skolan för vill inte Ulrika Falk (S) kommentera i nuläget. Byggnaden ska besiktigas och sedan kan Herräng dance camp ta ställning till om de är intresserade eller inte.

– Lokalerna som vi har här är viktiga för oss. Men allt beror på. Vi vet inte priset för skolan, eller hur lokalerna ser ut inuti, om det skulle behövas renoveras mycket och så vidare, säger Frida Segerdahl, som är en av arrangörerna för danslägret, till SVT Nyheter.

Källa: SVT Nyheter