Manifestation för fler cykelvägar i Norrtälje kommun

0
219

I initiativet Norrtälje cyklar, uppmanas allmänheten i Norrtälje kommun att ge sig ut på vägarna med cykel. Detta för att uppmärksamma bristen på cykelvägar.

Utöver att allmänheten uppmanas att kasta sig på cykeln- med cykelhjälm, så har också 45 caféer i kommunen engagerat sig genom att erbjuda cykelgäster olika erbjudanden.

Det finns även ett gratis-lotteri vid cafeérna och förhoppningen är också att många skriver på ett upprop med en önskan om fler cykelvägar. Uppropet ska sedan lämnas till kommunstyrelsen.

Rune Karlsson, ledamot i Framtid Älmstas styrelse, och en av initiativtagarna menar att det hög tid att kommunen gör något åt trafiksituationen.

– Vägarna är för smala för att rymma bilar och oskyddade trafikanter, säger Rune Karlsson.

Arrangörerna har genom kampanjer på facebook, via cafeérna och i lokaltidningen annonserat om Norrtälje cyklar. Och Rune Karlsson tror att det kan bli ett årligt event.

Sedan 2004 har Norrtälje kommun haft ett cykelprogram, som reviderades 2011, men enligt Rune Karlsson räcker det inte med att skriva program.

– Man måste bygga vägar också, säger han.

Arrangörer till Norrtälje cyklar är Framtid Älmsta, Roslagens Naturskyddsförening, Friluftsfrämjandet Norrtälje, Bike & Hike Roslagen och Motormännen.
Källa: Sveriges radio

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här