Norrtäljes bibliotekssajt tog hem segern – igen

0
108
Foto: Norrtälje kommun

”För ett innovativt och visionärt tänkande som omsatt en bibliotekswebbplats till en snygg, enkel, interaktiv och i grunden verksamhetsöverskridande kulturportal.”

Så löd motiveringen när vinnaren lästes upp på Bokmässan i Göteborg. Norrtälje Kommuns bibliotekssajt har åter fått priset som Årets Arena, ett pris kommunen tog hem även 2015.

Priset delas ut av Axiell, det företag som ligger bakom webbplattformen Arena, där många av landets bibliotek ligger.

Priset ges till den sajt som utmärkt sig genom funktion, design eller andra förändringar som ökar tillgängligheten för besökarna. Just i år har sajten kultur.norrtalje.se (där biblioteket ligger) genomgått stora förändringar, i och med att sajten blivit en helhetslösning för kommunens kulturutbud, där såväl bibliotek som konsthall, museum och scenkonst samlats för att göra det enklare för besökaren att hitta på webbplatsen.

Kommunens kulturchef Per Ahlin var tillsammans med bland andra webbansvariga Louise Gladnipa på plats i Göteborg för att ta emot priset.

– Det är fantastiskt roligt, och ett erkännande om att vi är på rätt väg. Och att vi konkurrerar med de ”stora” kommunerna och biblioteken om innovation och användarperspektiv, säger Per Ahlin.

Nu är nästa steg att fortsätta utveckla sajten för kommuninvånarnas bästa. Där är planen att få in även stadsarkivets material och gör det sökbart för den kulturhistoriskt intresserade.

Källa: Norrtälje kommun