Nya turer kring ”Gula Villan” i Hallstavik

0
219

Nu kommer det nya besked om turerna kring Gula villan i Hallstavik. Köparen av villan har ett kontrakt med Fastighetskontoret där en ändring av detaljplanen för villan utlovas senast 2016. Vi har sökt fastighetskontorets chef Peter Elenfalk för en kommentar, men han har för närvarande semester.

Kommunalrådet Kjell Jansson låter nu meddela att Fastighetskontoret ej har befogenheter att skriva avtal om ändring av detaljplanen. Enligt nuvarande detaljplan får villan ej användas till bostad och enligt kommunalrådet Kjell Jansson får nu köparen antingen använda villan inom reglerna för detaljplanen eller också låta köpet gå tillbaka.

Gula villan har av projektet Vilda östern angetts som en lämplig lokal för projektet. Vi har pratat med köparen Rolf Larsson, ägare till företaget Form och Plast AB. Han säger sig vara förvånad över turerna kring köpet av villan. Han berättar också att han tyckte att det första priset som kommunen gick ut med var alldeles för högt och att han därför avvaktade.

Han blev sedan kontaktad av kommunens anlitade mäklare som undrade om han fortfarande var intresserad och nu till ett helt annat pris. Rolf Larsson säger att han kände sig trygg med att veta att det var kommunen som sålde Gula Villan. Han bekräftar också att i det avtal som skrevs när han köpte villan ingick ett löfte om att kommunen skulle ändra detaljplanen vilket skulle göra det möjligt för honom att bo i villan efter att han dragit in kommunalt vatten och avlopp.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här