Nytt kontaktcenter i Rimbo invigs idag

0
385

För att stärka servicen och tryggheten i Rimbo öppnar Norrtälje kommun en filial till kommunens kontaktcenter mitt i Rimbo centrum. Tillsammans med Polisen vill man skapa en ny mötesplats för invånarna i Rimbo.

Förra sommaren öppnade Kontaktcenter Hallstavik för att komma närmare och öka tillgängligheten för invånarna. Nu är det dags för Kontaktcenter Rimbo som blir ett samarbete mellan Norrtälje kommun och Polisen.

I samband med invånardialoger i Rimbo har det framkommit önskemål om ökad tillgänglighet till både kommunal verksamhet och till Polisen. För att möta det önskemålet öppnar man nu, tillsammans med Polisen, Kontaktcenter Rimbo. Där ska invånare kunna få hjälp med kommunala ärenden och även kunna träffa kommunpoliser från lokalpolisområde Norrtälje, som i sitt dagliga arbete kommer att utgå från Kontaktcenter Rimbo. Lokalen kommer också fungera som mötesplats för invånare, tjänstemän och förtroendevalda. Där kommer invånarna även kunna ta del av information om vad som sker i kommunen och få hjälp med att utföra e-tjänster.

– Lokal närvaro och samverkan är tveklöst den i särklass viktigaste framgångsfaktorn för att skapa trygghet. Genom att vi nu får en gemensam lokal i Rimbo skapas dessa förutsättningar, säger Björn Cewenhielm, lokalpolisområdeschef i Norrtälje kommun.

Kontaktcenter Rimbo blir en plats för samverkan och för att öka tryggheten. Kontaktcenter Rimbo kommer underlätta för invånare som har ärenden till Polisen eller till kommunen, att få hjälp med dessa på plats i Rimbo, istället för att behöva åka till Norrtälje stad.

Invigning av Kontaktcenter Rimbo sker 22 maj klockan 17.00. Adress Köpmannagatan 1B i Rimbo.