Nytt sommarkollot för äldre

0
244
Foto: Norrtälje kommun

För 15:e sommaren i rad arrangeras sommarkollot för äldre i Norrtälje kommun på Björkögården. Nytt för i år är att det sker i samarbete mellan PRO Norrtälje och Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje (KSON).

-Vi ser fram emot samarbetet med PRO Norrtälje. PRO är en av Sveriges största och mest aktiva folkrörelser för äldre. Genom samarbetet är vår förhoppning att vi kan utveckla verksamheten med sommarkollo för äldre i Norrtälje kommun, säger Henrik Hagblom, avdelningschef på KSON.

– Rent konkret innebär samarbetet att PRO ansvarar för bemanningen och alla aktiviteter på kollot.  Samarbetet innebär också att PRO kommer att arrangera en återträff med deltagarna senare i höst. Genom att träffa de som deltagit, kunna diskutera och lyssna på deras synpunkter, får vi tillsammans bättre förutsättningar för att utveckla verksamheten, fortsätter Henrik Hagblom.

Två kolloperioder i augusti månad
Totalt kommer ett 40-tal äldre att få möjlighet att delta i sommarkollot. Det arrangeras i två omgångar på Björkögården, Väddö; den 5 – 11 augusti och den 12 – 18 augusti.  Sommarkollot riktar sig främst till de som är ensamma, vill lära känna andra och delta i sociala aktiviteter. Deltagarna betalar 100 kronor per dag och då ingår mat, logi och alla aktiviteter. Det finns inga krav på att vara medlem i PRO för att få delta.

-Vi ser fram emot samarbetet med KSON. Äldrekollot är en mycket uppskattad verksamhet. Här får de äldre en möjlighet att vistas en vecka i vackra Roslagen, delta i sociala aktiviteter och på ett naturligt sätt få nya bekantskaper. Sista dag för att ansöka till sommarens äldrekollo är den 31 maj i år, säger Lars Sundberg, styrelseordförande för PRO Norrtälje.