Nytt vattenförsörjningssystem invigt i Bergshamra.

0
185

Mälaren_Slagsta_2009Kranen med Erkenvattnet vreds på av ”Janssonligan” d.v.s. Kjell Jansson (M), kommunalråd och Olle Jansson (S), ordförande i Socialdemokraterna. Den här gången behövdes inga spadar vid invigningen utan man vred helt enkelt på kranen och fyllde ett glas vatten. Allt gick smärtfritt och nu har Bergshamra fått bättre vatten i sina kranar.

Bergshamra har under en längre tid haft problem med sitt vattensystem och att få tillgång till vatten från Erken skapar en stor förbättring.

Om ungefär ett år skall Norrvatten invigas, vilket gör att Bergshamra får sitt vatten från Mälaren. Vilket så småningom hela Norrtälje kommun kommer att få. Diskussionen kring projektet har gått trögt eftersom många ansett att man kan klara sig i många år med Erkenvattnet, som håller mycket hög kvalitet. Det anses att vattnet i Mälaren är av sämre kvalitet eftersom det bl.a. går fartygstrafik i Mälaren, men inte i Erken. Såväl Moderaterna som Socialdemokraterna röstade för Norrvattenprojektet när beslutet togs i fullmäktige.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här