P4 direktsänder debatt i Norrtälje

0
226

Norrtälje kommun är först ut för P4:s turné runt om i länet, där aktuella politiska frågor ska debatteras inför höstens kommunalval. Sveriges Radios programledare Henrik Olsson är på plats och frågar ut tre av de ledande politikerna i kommunen: kommunstyrelsens ordförande Ulrika Falk (s), Bino Drummond (m) samt Anders Fransson från ROOP (Roslagens oberoende parti).

– Vi har valt ut dessa tre som representanter för det lokala styret, för det största oppositionspartiet och för  den lokala nykomlingen i fullmäktige. Vi har bara en timmes sändningstid och det hade inte fungerat praktiskt att ha med alla nio partierna, säger programledare Henrik Olsson.

Inför sändningen har han varit och hälsat på i Norrtälje för att prata med invånare och fråga om deras syn på den lokala demokratin och vad som behöver diskuteras. De områden som stack ut lite extra var skolan, bostadsbyggandet samt prioriteringen mellan stad och landsbygd.

– Vi använder det som en utgångspunkt för diskussionen. Men det finns gott om plats för publik på stadsbiblioteket under själva sändningen, så alla är välkomna och man kan ställa frågor på plats om man vill, säger Henrik Olsson.

SR P4 har i Stockholm sedan tidigare en serie ”publika samtal”, där kanalen åker ut till olika platser i länet och diskuterar lokalpolitik och de hetaste frågorna just där och då. Bland annat har radioteamet besökt Ljusterö, Fittja, Rinkeby och Kista.

Startskottet för valåret 2018 blir alltså i Norrtälje stadsbibliotek. Sändningen startar klockan 17:00 och om du inte kan vara på plats går det att följa den i P4 samt i SR Play, en app för mobilen.

Vill du vara med och påverka innehållet i den kommande radiosändningen? Då kan du mejla i dina frågor till radions redaktion, på P4Stockholm@sverigesradio.se.