Pressinformation från Tiohundra AB

0
193

Socialministern var där, äldreministern och Socialstyrelsens generaldirektör likaså. De och 700 andra på konferensen Att göra skillnad för äldre fick se och höra hur vårdbolaget TioHundras prisbelönta arbete med BPSD-registret förändrat demensvården.

I fyra år har projektet De mest sjuka äldre pågått under ledning av den nationella äldresamordnaren Eva Nilsson Bågenholm. Tidigare i veckan var det dags att summera resultatet av arbetet på Älvsjömässan i Stockholm.

På scenen under konferensen, arrangerad av socialdepartementet och Sveriges kommuner och landsting, fanns bland andra socialminister Göran Hägglund, äldreminister Maria Larsson och Socialstyrelsens generaldirektör Lars-Erik Holm.

Kvalitetsregister en framgångsfaktor

Flitig och korrekt användning av kvalitetsregister är en nyckel till god äldreomsorg. Vi är på rätt väg, även om mycket arbete återstår. Det är en av äldresamordnarens slutsatser.

Ett av de viktgaste kvalitetsregistren är BPSD-registret, (beteendemässiga och psykiska symtom vid demens), som TioHundras vård- och omsorgsboenden jobbat aktivt med i sin satsning på personcentrerad omvårdnad. Arbetet har fått stor uppmärksamhet nationellt, och prisades bland annat vid Stockholms läns landstings patientsäkerhetsdagar i höstas.

På konferensen lyftes TioHundra AB fram som ett gott exempel, och i en film som spelades in på Enebergs vård- och omsorgsboende i vintras skildras arbetet både ur medarbetar- och anhörigperspektiv.


”Välförtjänt uppmärksamhet”

– Det är förstås oerhört glädjande att TioHundras arbete med kvalitetsregister i äldreomsorgen får den här välförtjänta uppmärksamheten, säger VD Peter Graf.

Han fanns på plats under konferensen tillsammans med Cecilia Thulin, projektledare för TioHundras satsning på sköra äldre.

– Vi fick verkligen ett kvitto på att vi tänker rätt och jobbar på rätt sätt med de här frågorna, för att förbättra vardagen för våra äldre. Vårt fokus på läkemedelsgenomgångar, prevention och direktinläggningar, tillsammans med fortsatt systematisk registrering i kvalitetsregistren, kommer att ge resultat, säger Peter Graf.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här