Pressmeddelande från Tiohundra AB: TioHundras strokevård i fokus

0
209

tiohundra logoNorrtälje sjukhus och vårdbolaget TioHundras process för effektivare strokevård uppmärksammas som ett gott exempel i ett nytt nationellt projekt.

Varje minut är viktig vid en stroke. För att kunna påbörja behandling så snabbt som möjligt har ett förbättringsarbete inletts, där målet är att kunna halvera tiden tills trombolysbehandling kan sättas in.

Gott exempel

Stroketeamets arbete har redan visat sig framgångsrikt, och blir nu ett av de goda exemplen i ett nytt projekt kallat ”Hälsa på vården”, där innovativa och lyckade exempel visas upp för att inspirera andra. Projektet finansieras av socialdepartementet och Stockholms läns landsting.

Ett filmteam har besökt sjukhuset för att skildra stroketrombolysprocessen och visa hur det nya arbetssättet fungerar. Dessutom intervjuas medarbetare som ingår i vårdkedjan runt strokepatienterna.

Visades på mässa

Filmen visades nyligen på hälso- och sjukvårdsmässan Vitalis i Göteborg. Information finns också på Ringla, en webbplats som lyfter fram goda exempel från sjukvården.

– Det är fantastiskt roligt att vårt arbete uppmärksammas, och om det dessutom kan leda till att fler börjar jobba på ett liknande sätt är det ju verkligen ett kvitto på att vi tänkt rätt, säger Katarina Sjöström, kvalitetssamordnare på medicinkliniken vid Norrtälje sjukhus.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här