Foto: Räddningstjänsten i Norrtälje kommun
- Annonser -

Skogsbranden i Sala har varit krävande och ett verklig styrketest för det gränslösa samarbetet mellan räddningstjänsterna i Stockholm, Uppsala, Västmanlands och Gotlands län.

Samarbetet är till för att den hjälpsökande ska få så snabb och effektiv assistans som möjligt. Räddningstjänsten i Norrtälje har under veckan varit med och stöttat vid ett antal skogsbränder framför allt i Sala.

– Att vi stöttar våra grannbrandförsvar är lika självklart som att de stöttar oss, både dagligdags och vid större händelser inom Norrtälje kommuns område, säger räddningschef Magnus Wallin.

”Självklarhet för mig att ställa upp”

En brandstyrka från Norrtälje kommun har funnits på plats dygnet runt i skogen sen starten av branden. För att lösa det utan att riskera beredskapen i Norrtälje kommun har det krävts att medarbetarna ställt upp och arbetat extra.

– När det kom en förfrågan om att vara med i släckarbetet i Sala var det en självklarhet för mig att ställa upp för våra kollegor och de drabbade invånarna, menar brandman Janne Johansson.

– Det känns kul att vi Norrtälje kommun fått vara med och bidra i arbetet och vi blev även väldigt väl emottagna i Sala, säger yttre befäl Benny Andersson som själv arbetet i Sala i två omgångar under den senaste veckan. För tillfället har räddningstjänsten kontroll på bränderna i Sala och förhoppningsvis kan just den insatsen trappas ner.

Det är fortfarande väldigt torrt i skog och mark. Brandrisken är stor. Respektera eldningsförbudet och var försiktiga i skog och mark.

- Annonser -