Rimbo IF drabbat av dubbla inbrott – Tjuvarna har stulit saker för 100.000-tals kr

I fredags förra veckan hade Rimbo IF inbrott i sina lokaler vid Arkadien. Och natten mot måndag så var tjuvarna framme igen.

0
350

Nu har buset varit framme igen och Rimbo IF har drabbats två gånger under de senaste dagarna. De har tagit sig in i ett femtontal olika utrymmen på anläggningen. Bland annat har de stulit datorer, sportutrustning och föreningens buss.

På tisdag kväll spelar Rimbo IF:s hockeylag en viktig bortamatch mot Göta i hockeytvåan. Efter inbrotten saknas viktig utrustning för flera spelare. Det har inneburit mycket extra arbete för alla som arbetar på Rimbo IF.

– Bara att reda ut vad det är som är stulet tar tid, säger Anders Lindberg, Kansli- och anläggningsansvarig hos Rimbo IF till Norrtelje Tidning

Enligt uppgift så har tjuvarna bland annat fått med sig flera datorer och ett kassaskåp innehållande växelkassa från kanslihuset. Tjuvarna har även varit inne i omklädningsrummen för både fotboll- och hockeylagen. Flera par skridskor samt klubbor har stulits. Det är allmän förstörelse i kafeterian i ishallen med ketchup och dressing på väggar och kylskåp. Arbetet med att sanera anläggningen och att reda ut ärendet med försäkringsbolaget tar nu vid.

– Vi räknar med att de har stulit och förstört för 100 000-tals kronor, säger Anders Lindberg till Norrtelje Tidning

Bussen ska enligt Polisen vara återfunnen med stöldgods. Två unga män är anhållna som misstänkta för stölderna. Om du har tips eller mer information kontakta Polisen: 114 14.