Rimbos nya skola invigs 2020

0
286

Tidigare planerades nya skolan i Rimbo att öppna 2019 men enligt kommunen är det arbetet med att säkerställa att man får bästa möjliga skola och kulturscen med särskilt fokus på trivsel, trygghet och hållbarhet under mycket lång tid framåt gör att skolan blir klar till höstterminen 2020 istället.

Nu är planeringsstadiet klart och byggstart är beräknad till april 2018. Skolan byggs för 350 elever i förskole- och lågstadieklasser samt en kulturscen med kapacitet för 350 besökare. Skolan kommer även innefatta en kulturskola. Kulturscenens lokaler kommer att vara anpassade för scenkonst, där Rimbo Kulturskolas större ensembler och andra grupper ska kunna framträda.

Credentia kommer att bygga Rimbo nya skola och kulturscen. Arbetet att planera och projektera har pågått en tid och det ställs stora krav på bland annat miljön, energin och långsiktig hållbarhet.

Den beslutade budgeten är 110 miljoner kronor för skolan och 19 miljoner kronor för kulturscenen. Fram till att den nya skolan invigs kommer Långsjöskolan fortsätta att ta hand om elever i Rimbo med omgivningar.

Källa: Norrtälje kommun