Foto: Norrtälje kommun
- Annonser -

I entrén mellan badhuset, fritidsgården och biblioteket har väggarna fyllts med nyskapad konst, och det är ungdomarna som brukar besöka fritidsgården Punkten som är konstnärerna bakom verken. Tavlorna skapades i första hand för en konstutställning på intilliggande Café Chocolat, men när utställningen var över var det dags att hitta på någonting nytt där konsten kunde komma till nytta.

Eftersom fritidsgården tidigare år engagerat sig i Musikhjälpen, den välgörenhetssatsning Sveriges Radios P3 gör varje år, bestämde sig ungdomarna och personalen för att hjälpa till.

– Vi har alltid en storbilds-tv påslagen på gården under Musikhjälpenveckan, och vi brukar lyfta upp det ämne som är aktuellt för året. Vi har samlat in pengar med insamlingsbössor och genom försäljning av allt från kondomer till hembakt, berättar fritidsledaren Tommie Jansson.

Den här gången är det genom konst pengarna ska komma in. Den som är intresserad av att bidra kan besöka Rimbos fritidsgård, välja en eller flera favoriter bland de 19 tavlor som hänger i entrén och lägga ett bud. Budgivningen avslutas den 30 november och pengarna går alltså till Musikhjälpen, som sänds i P3 mellan den 11 och 17 december. Varje år har Musikhjälpen ett tema, och i år är rubriken: ”Barn är inte till salu”, och pengarna går till att stoppa sexhandeln med barn. Programmet direktsänds från Umeå och lyssnarna lämnar bidrag på olika summor, företag skänker gåvor och olika auktioner annonseras. Nu är frågan hur mycket pengar Rimbos fritidsgård kan samla in. Du kan vara med och bidra.

- Annonser -