Rospiggarna arrangerar världsmästerskap i speedway 2018

0
367
Foto: Rospiggarna

7 juli 2018 arrangerar Rospiggarna VM-deltävling i speedway. Detta blev klart när schemat för världsmästerskapet i speedway 2018 släpptes.

Melbourne, Warszawa, Cardiff – och Hallstavik. Det är städer som står för värdskapet av VM-deltävlingar i speedway under 2018. Detta meddelades av det Internationella Motorcykelförbundet under fredagen.

– Det här är en historisk händelse. Att ett världsmästerskap arrangeras i vår kommun är mycket stort och skapar internationell uppmärksamhet för Hallstavik och Norrtälje kommun. Det här är det största idrottsliga arrangemanget i kommunens historia. Jag vill tacka Rospiggarna som bjuder in världen till Norrtälje kommun, säger Olle Jansson (S), kommunalråd.

I dagsläget tar Rospiggarnas arena cirka 10 000 åskådare inklusive omkring 1 600 sittplatser. Fördelningen av platser och dess antal är något som kommer att diskuteras under nästa vecka.

– Vi är extremt glada att stå för värdskapet under en runda av det prestigefulla världsmästerskapet i speedway. Vi ser fram emot att välkomna fans, partners, media och såklart förarna till Hallstavik. I juli kommer vi ha en minnesvärd kväll med racing, berättar Rospiggarnas sportdirektör Mikael Teurnberg.