Rospiggarna föll mot stjärnspäckat Dackarna

0
205
Foto: Roffe Lundstedt, www.speedwayfoto.com

Fyra förare som tar poäng – det räcker inte. Särskilt när det är bortamatch mot Dackarna. Rospiggarna förlorade med 51–39 på tisdagen.

– Det var ett litet uppvaknande för några, som Lambert, Fricke och Hansen som inte hade någon bra kväll, säger lagledaren Mikael Teurnberg på telefon från småländska Målilla till tidningen UNT.

Rospiggarna kändes uträknat efter tio heat – och anledningen var enkel: För få förare hade visat något av värde på banan samtidigt som hemmalaget hade sju åkare som faktiskt levererade.

Det stod 34–26 efter tio heat – och då ställde Dackarna upp med Patryk Dudek och Maciej Janowski. Visserligen toppade Rospiggarna med Jason Doyle, men en femetta hängde i luften.

Men precis då, när det faktiskt såg väldigt mörkt ut, replikerade Rospiggarna.

– En lyckad toppning, men vad hjälper det när vi år så ihåliga. Trots att vi tog en femetta i toppningsheatet kändes det som om allt måste gå våran väg för att vi skulle kunna vända, säger Mikael Teurnberg till UNT.

Toppningsheatet blev i alla fall sevärt.

Tack vare en fin förstakurva av Andreas Jonsson, där han låste Dudek och gav Doyle fritt spelrum, så blev det alltså en femetta till Hallstavikslaget och 38–34 när det var fyra heat kvar.

På papperet var en femetta för Rospiggarna inom räckhåll i heat 12 – och i så fall 39–39 inför de tre sista heaten. Nu blev det inte så. Danske veteranen Hans Andersen hade en väldigt bra kväll och vann heatet och körde in 10+1 poäng.

– Jag körde med det jag hade. Jag bytte ut Fricke och satsade på Masters, som hade bättre starter, men nej … vi var alldeles för ojämna, säger Teurnberg till UNT.

För första gången den här säsongen hade flera av Rospiggarnas förare en tung kväll. Kenneth Hansen nollades helt, Max Fricke fick bara tre heat (2+0 poäng) och succémannen Robert Lambert körde in 1+1.

Den som gladde mest i Rospiggarna var Jason Doyle.
– Nu var han tillbaka och körde som den världsmästare han är, säger en inte alltför besviken Mikael Teurnberg till UNT.

Källa: UNT