Rospiggarna stod för en mäktig vändning hemma mot Västervik

0
96
Foto: Rospiggarna

Det tog lång tid innan matchen kom igång då banan behövde gott om tid för att prepareras. Det vattnades rejält för att banan inte skulle bli förr torr i sommarhettan, men kanske vattnades det lite för mycket för hemmalagets skull.

– Det sista kanske blev lite för mycket och vi var inte alls överens med banan. Det var en mer neutral bana i början innan vi kom underfund med den, säger Rospiggarnas lagledare Mikael Teurnberg till Uppsala Nya Tidning.

Den vanliga hemmaplansfördelen fanns helt enkelt inte.

Inledningen blev alltså inte som hemmalaget hade hoppats. Sam Masters tog en heatseger i det fjärde heatet och det var det enda heatet av de sex första som hemmalaget vann poängmässigt (4–2). Men hemmalaget skulle alltså komma underfund med underlaget  – och fick till en förändring. Den kom alltså mitt i matchen.

I heat sju visade Robert Lambert klass när han åkte ifrån motståndet för andra gången under kvällen och han fick med sig Jason Doyle i hemmalagets första femetta. Det var början till vändningen. I heatet efter ordnade Andreas Jonsson och Masters en ny femetta och hjulen snurrade plötsligt Hallstavikslagets väg. I tre raka heat mitt i matchen gick hemmalaget från 15–21 till 29–25. Reservföraren Masters var en som i högsta grad var bidragande. Australiensaren körde in inte mindre än tio poäng på sina fyra första heat.

Teurnberg om nyckeln till att ett hotande nederlag vändes till seger:
– Masters! Plus att hela laget lyfte sig. Vi jobbade oss tillbaka, säger han till UNT.

Masters fick chansen två gånger om att ersätta ordinarie föraren Jacob Thorssell och det med lyckat resultat vid åtminstone första tillfället.

Nu gav sig inte Västervik riktigt så lätt utan jobbade sig ikapp till 33–33 efter elva körda heat. Då lade Rospiggarna in sin andra stöt i matchen och i och med att Jonsson och Lambert ordnade 3–3 och totalt 45–39 i näst sista heatet var segern redan klar inför det avslutande nomineringsheatet. Rospiggarna avslutade matchen med att köra 33–21 på de sista nio heaten.

– Det är viktigt att vinna på hemmaplan så att publiken kommer tillbaka, säger Teurnberg som kunde glädje sig åt drygt 4 200 åskådare den här kvällen.

Hallstavikslaget är nu tvåa i elitserien.

Källa: UNT