fbpx
19.1 C
Norrtälje
måndag, augusti 10, 2020
Hem Nyheter Kultur & Nöje Rospiggarnas stjärna på banan igen

Rospiggarnas stjärna på banan igen

0
187

Efter den våldsamma kraschen i Torun i oktober grusades Jason Doyles chanser att vinna VM. Men nu är Rospiggarnas stjärna på banan igen – revanschsugen.

– Han är helt återställd och har tränat löpning sedan i början av januari. Är det nån som vet hur det är ta smällar så är det Jason, han har ett psyke som slår allt annat, säger Mikael Teurnberg, lagledare i Rospiggarna.

Doyles krasch fick alla supportrar till Rospiggarna att hålla andan. Det såg otäckt ut, och säsongen avslutades direkt. Därmed försvann också det (nästan) givna guldet i GP-serien.

– Han ligger på gränsen när han kör, och han kan inte hålla igen. Man är orolig hela tiden, säger Teurnberg med ett litet skratt.

I övrigt har alla förare klarat sig helskinnade från vinterns träningar – hittills ska vi tillägga. Många speedwayförare kör enduro för att hålla sig i trim.

Som det ser ut nu är fem förare givna i startsjuan: Max Fricke, Timo Lahti, Jason Doyle, Andreas Jonsson och Jacob Thorssell. Övriga som slåss om att få åktid är nyförvärven Robert Miskowiak, Nicklas Porsing och Nike Lunna – och så har man även John Lindman på kontrakt.

När det gäller ekonomin så är bokslutet för 2016 ännu inte helt klart, men det ”ser bra ut.” Omsättningen ligger på cirka 12 miljoner, att jämföras med tre miljoner under 2013, som var ett allsvenskt år.

– På marknadssidan kommer vi att öka intäkterna ytterligare under 2017. Vi har tecknat avtal med flera tunga Uppsalaföretag. Jag märker ett stort intresse både i Uppsala och i Norduppland, säger Teurnberg.

Mycket av Rospiggarnas överskott har investerats i anläggningen i Hallstavik, och direkt efter isracingfinalen (nästa helg) så är det tänkt att spaden ska sättas i jorden igen.

– Det kommer att bli ett nytt domartorn där det även blir pressrum och en kiosk. Det är tänkt att pressrummet ska bli 35 kvadratmeter sammankopplat med en läktare utomhus under tak för tv, radio och tidningar, säger Teurnberg.

Redan 9 maj, när Rospiggarna möter Smederna i elitseriepremiären, ska det nya domar- och presstornet stå klart.

Övriga nyheter:
Rospiggarna kommer att sälja förköpsbiljetter till matcherna via sin hemsida, detta för att folk ska slippa köa. Innehavare av biljetter får ett eget insläpp.

Rospiggarna har sålt årskort tidigare, men till 2017 blir det rekord, det står klart redan nu. Någon exakt siffra har dock inte Mikael Teurnberg.

Källa: UNT

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här