- Annonser -

Polisen  behöver nu  hjälp med att identifiera de två bedragare som härjat i Stockholmsområdet dryga halvåret. De misstänkta gärningsmännen som tros vara fransktalande specialiserar sig på äldre personer i sjuttio-åttio årsåldern i samband med uttag från bankomater.

–  När de äldre personerna stoppat in sitt kort i maskinen och slagit in sin pinkod som bedragarna memorerat över axeln kommer de fram och börjar distrahera målsägande. Det har förekommit fall då bedragarna gått fram till sina offer med en sedel och frågar om bankomaten kan växla sedeln  eller frågar om vägen. Samtidigt stjäls kortet som sitter i bankomaten, säger Jan Olsson på polisens nationella bedrägeriexpert till Expressen.

De äldre tror naturligtvis att maskinen svalt kortet. Istället är det bedragarna som stulit kortet och tillsammans med den memorerade koden lyckas  de tömma kontot från en annan bankomat.

Bedrägerierna har skett främst i norra Stockholm, Rimbo och Norrtälje men även Lidingö har varit drabbat. Nu behöver polisen hjälp att identifiera de två bedragarna som är i 25- 30 års åldern  och troligtvis är fransktalande.

 Källa och bild: Expressen

- Annonser -
DELA