Sofie berättar om när hon blev brutalt knivhuggen i sin egen butik

0
338

Till Aftonbladet berättar Sofie hur hon stod ensam efter stängning i den 500 kvadratmeter stora klädaffären Nightmare Outlet med pengar i handen som skulle bankas, en tygkasse med laptop över axeln och sin chihuahua Nellie med sig. Samtidigt lyssnade hon på en ljudbok i mobilen.

Då hörde hon en hög smäll och en stor man uppenbarade sig i butikens bakdörr.

– Jag såg att han var maskerad. Jag uppfattade det som att han hade gaffatejp över hela ansiktet och en luva på sig. Jag sprang med lådan med pengar och handväska och efter två steg hade han tagit mig säger hon till Aftonbladet.

– Han började mata mig med slag i ansiktet. Sedan hugger han utan ceremonier en kniv in i ryggen. Det är inget hot, inget som föregås av det här. Han hugger rätt in i lungan.

Mannen som slog och knivhögg Sofie hade två andra män med sig. De frågade var kassaskåpet fanns, men butiken har inget. De släpade sedan iväg den nerblodade Sofie till personalrummet och band bak hennes armar med buntband skriver Aftonbladet.

– Mannen som knivhuggit mig skrek att han ”gärna” dödar mig. Han sa ”jag dödar dig, jag har ingenting att förlora”.

– Han bara slog och slog och slog. Sen högg han mig i ryggen två gånger till.

När männen tagit växelkassan och fredagens kontanter på sammanlagt 4 500 kronor puttade de henne ner i en blodpöl, sparkade till henne och försvann.

– När jag ligger där har jag en bild av att min hund kommer in och står och tittar på mig.

Men Sofie samlar sig. Hon reser sig upp med bakbundna händer och tar sig ut på parkeringen. Utanför butiken säger hon att hon ”tappade tron på mänskligheten”.

Tre personer passerade och ignorerade henne innan hon fick hjälp på en bensinmack.

– Jag var med i en skräckfilm där jag blivit osynlig.

– Sen kom jag till Preem-macken, och där fanns min hjälte. Han förstod att han skulle hjälpa mig. Han sågade av buntbandet och ringde ambulans.

Sofie blev sedan förd till Karolinska i helikopter. Efter ett tag kom polisen för att förhöra henne.

Sofie har lämnat sjukhuset och bor nu hos sin pappa och hans fru. Under torsdagen var polisen hos dem för att ta hennes dna. Förhoppningen är att gärningsmännens dna ska finnas på buntbanden.

Motivet till brottet är fortfarande oklart. Enligt Sofie säger polisen att brottet är unikt med tanke på den grova misshandeln.

Norrtäljepolisen har fortfarande inte gripit någon enligt uppgifter till Aftonbladet.

– Vi utreder detta som grovt rån. Det är fortfarande ingen som har blivit gripen, säger Catrin Liljefors, jourhavande förundersökningsledare till tidningen.

Catrin Liljefors säger att våldsaspekten är speciell för det här fallet.

– Vi har haft lite otur med rån i Norrtälje den senaste tiden, men inget där någon har blivit skadad som den här kvinnan. Vi har mycket att jobba på i det här fallet.

Läkarna tror att Sofie kommer att bli helt återställd fysiskt. Men hon själv säger att livet aldrig kommer bli sig likt efter detta.

– Psykiskt kommer jag aldrig bli helt återställd. Det vet jag. Jag är en ganska tuff kvinna men nu är jag rädd.

Källa: Aftonbladet