- Annonser -

Med ny kalender, späckat program – och en liten mellanlandning på Höstkampen – börjar Mitt Lov-gänget ladda för höstlovet. Här kan du läsa om vad som händer.

Med hjälp av en ny kalender kan du enkelt välja mellan de olika eventen under höstlovet. På Mitt Lov-sidan hittar du kalendern, där du kan sortera event på ort och datum för att snabbast få koll på vad som händer där du är, och den dag du har tid.

Ännu är inte programmet för höstlovet helt spikat, men för konsthallen och biblioteken är mycket redan klart vad som finns att välja mellan. Ett exempel är skräckinspirerade sagostunden som Fabula Storytelling bjuder på. Det blir lite mer än en vanlig sagostund, kan vi lova. Dessa spökhistorier berättas olika dagar i Hallstavik, Rimbo, Älmsta och Norrtälje. Kolla in Mitt Lov-kalendern för tider och dagar.

Om du är inne på det läskiga temat kan du redan fredagen före höstlovet gå en spökvandring i centrala Norrtälje. Här finns en riktigt läskig för de lite äldre barnen, och en något mildare variant för de yngre.

– Det kommer att vara en lång rad kusliga uppdrag som man behöver lite mod för att utföra. Det finns några spöken ute på stan som deltagarna kommer att märka av på olika sätt. När rundan är genomförd finns det självklart en belöning – men vad det är håller vi lite på! säger Mikaela Martinsson, som är samordnare för Mitt Lov.

I den lilla spökrundan kommer det också finnas uppdrag som kan genomföras från cirka 3 års ålder tillsammans med vuxet sällskap och här är också nivån på spökerierna lite lugnare.

– Det kommer att bli en spännande kväll, lovar Mikaela Martinsson.

Några andra exempel på spännande saker att göra under sportlovet är:

> Lajv på Pythagoras. Gillar du levande rollspel? Då är lajvet på Pythagoras nåt för dig. Den 29 oktober blir det ett Harry Potter-inspirerat lajv, och den 30 oktober bjuds på ett spännande lajv i form av en tidsresa. Missa inte det!

> Läskig ansiktsmålning. I Studion, på Norrtälje konsthall, får du hjälp och tips om hur du fixar den läskigaste ansiktsmålningen och sminkar ett fejk-sår så det ser riktigt äckligt ut. Den 3 och 4 november är du välkommen att lära dig mer!

> Filmfredag på Hallstaviks bibliotek. Det blir film och popcorn, som en skön avrundning av lovet.

Tycker du kanske att det är för långt kvar till höstlovet? Då har du chansen att hitta på lite extra skoj måndagen den 1 oktober! Då är det dags för Höstkampen, ett endagsevent som Mitt Lov arrangerar, eftersom det passar just denna lediga studiedag.

Här kan du utmana kompisen eller familjen i olika spännande westerninspirerade dueller. Vad sägs om att rida på en elektrisk tjur? Eller varför inte brottning eller boxning? Är du mer lagd åt det lugnare hållet kan du också utmana din omgivning i nattduellen, där snabbast reflexer vinner.

Läs allt om programmet och vad som händer på Mitt Lov på den egna Mitt Lov-sidan.

Källa: Norrtälje kommun

- Annonser -