- Annonser -

Svenska speedwaymästare förra säsongen, men med bara två matcher kvar av årets säsong riskerar Rospiggarna trilla ur högsta serien. Stjärnan Andreas Jonsson kämpar både för laget och mot den axelskada som förföljt honom under säsongen.

– Jag har problem i vardagliga livet och kan knappt lyfta saker. Jag har svårt att sova och på mornarna är allt bortdomnat, berättar Jonsson för DN.

Tisdag kväll väntar en ödesmatch mot Indianerna och nästa vecka en ny måstematch, då mot Eskilstuna Smederna.

Efter den senaste förlusten mot Vetlanda ligger Rospiggarna sist elitserien på samma poäng som kvällens motståndare från Kumla.

Tisdag kväll väntar en ödesmatch mot Indianerna och nästa vecka en ny måstematch, då mot Eskilstuna Smederna.

Efter den senaste förlusten mot Vetlanda ligger Rospiggarna sist elitserien på samma poäng som kvällens motståndare från Kumla.

– Vi kör med kniven mot strupen, det är en otroligt viktig match som vi ska vinna, säger Rospiggarnas lagkapten Andreas Jonsson.

Hallstavikslaget har haft en tung säsong och har bara vunnit tre av tolv matcher.

Vad har hänt?

Visserligen försvann Martin Vaculik efter SM-guldet i höstas, men att Hallstavikslaget med landets största publik skulle riskera åka ur högsta serien hade inte många räknat med.

Men inom speedwayen är det tvära kast.

Skador tillhör sporten och Rospiggarna har varit hårt drabbade den här säsongen.

– Vi har fått köra massor av matcher med typ halva ordinarie laget, säger Andreas Jonsson som självt haft problem med axlarna sedan i maj.

– Jag kan köra, men det känns inte alls bra. Jag har problem i vardagliga livet och kan knappt lyfta saker. Jag har svårt att sova och på mornarna är allt bortdomnat, berättar Jonsson som bara ser en utväg på sina skadeproblem.

– Jag går och väntar på en operation som är ett måste om jag ska köra nästa säsong, säger Andreas Jonsson som i år inte kört i VM-serien för första gången på 15 år.

Förutom Andreas Jonsson har superstjärnan Jason Doyle, Max Fricke och Nicklas Porsing missat matcher på grund av skador.

Det står nu klart att Fricke, 21-åringen från Australien som är juniorvärldsmästare, missar resten av säsongen efter frakturer på nackkotan.

Det innebär att Rospiggarna tvingas till ändringar inför de avslutande matcher.

Till kvällens match har Nicholas Morris blixtinkallats, en ung australiensare som gör debut i tabelljumbon och i den svenska elitserien.

– Jag har kört mot honom i England och det är en aggressiv och viljestark kille. Men det är naturligtvis annorlunda att komma till en ny bana och ett nytt land och tävla, säger Andreas Jonsson och fortsätter:

– Jag vet inte vad man kan förvänta sig av honom, säger Jonsson som är förhoppningsfull inför kvällens ödesmatch.

– Jag har en bra känsla och vi vinner, det finns inget annat, säger Andreas Jonsson.

Källa: Dagens Nyheter

- Annonser -
DELA