Två bilar gick över räcke och ner i djupt dike

0
170

På tisdagsmorgonen fick SOS larm om att två personbilar kolliderat i en mycket allvarlig olycka.

Olyckan inträffade i höjd med en rastplats i Karlberg vid riksväg 50 utanför Borlänge och på vägen mot Ludvika vid 06:30 på tisdagsmorgonen.

– Det är en mycket svår olycka, så mycket mer kan jag inte säga i nuläget, säger polisens vakthavande befäl Håkan Loman till SVT Nyheter Dalarna.

Slungades över viltstängsel

Det rör sig om två bilar som färdats i samma riktning och av någon anledning kört in i varandra. Därefter ska en bil hamnat nere i ett djupt dike och den andra slungats över ett viltstängsel.

Två personer inblandade

Enligt polisens presstalesman Stefan Dangart har de två personer som färdades i bilarna förts med ambulans från platsen.

– De två personbilar som gått av vägen befann sig ungefär tio meter från vägen. Två personer var inblandade, en av dom var pratbar, den andra fick vi ingen kontakt med, säger räddningsledare Johan Wedlund.

Enligt Wedlund var inte personerna fastklämda.

Läs även: ”Bilarna låg tio meter från vägen”, hela intervjun med räddningsledaren.

Helt stopp i trafiken

Enligt trafikverket var vägen helt avstängd i båda riktningarna under räddningsarbetet. Men trafiken ska flyta på under morgonen.

– Vi tar bärgningen vid ett senare tillfälle under dagen, så vi har släppt på trafiken nu, men stoppar den senare under dagen, säger Wedlund.

Vårdslöshet i trafik

Polisen har upprättat en förundersökning gällande vårdslöshet i trafik.

– På så vis kan vi ta bilarna i beslag och försöka ta red på vad som har hänt, säger Stefan Dangart.

Källa: SVT

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här