VALET 2018: Blir det ett maktskifte i Norrtälje kommun?

Moderaterna siktar på ett maktskifte i kommunen. Lyssna på Bino Drummond(M) och Robert Beronius(L) i Radio Roslagen 107,8 & 104,1 i God Morgon Roslagen.

Bino Drummond(M)

Efter Socialdemokraterna och Miljöpartiets valförlust pekar mycket på att vi kan få ett nytt styre i kommunen. Det blir en utmaning för Bino Drummond(M) att få ihop antalet mandat för att få till ett skifte över makten. Det kommer att krävas en skicklig förhandlare för att komma överens om vem som ska leda kommunen framåt. Bino Drummond(M) verkar ha siktet inställt på att bli ordförande i kommunen.

Liberalerna går mycket starkt och Robert Beronius(L) ser ut att fördubbla antalet mandat från tre till sex vilket innebär ökat inflytande. Kommer vi nu att få se Robert som ny ordförande i barn- och skolnämnden?

Sverigedemokraterna jublar över resultatet och är vågmästare efter rekordvalet. Preliminära analyser pekar på att S har tappat många av väljarna till SD. Frågan är nu vilka de släpper fram till makten.

Kan de mindre partierna ROOP, DD och LPO få ökat inflytande? Övriga partier ökar 4,3% och varje mandat kan komma att göra skillnad.