Visma Retail avvecklar support i Norrtälje – 47 jobb försvinner

0
265

Idag kom chockbeskedet från Visma Sverige att 47 jobb på supportenheten i Norrtälje försvinner. Visma Retail i Norrtälje kommer efter neddragningen att ha 35 anställda kvar i Norrtälje som arbetar med utveckling av butikssystem för fack- och detaljhandel.

visma

Historien kring Visma Retails etablering i Norrtälje kommun är att man förvärvade ett Norrtäljeföretag som utvecklade butiksdatasystem. Bolaget ägde den fastighet som idag är TioHundras administrativa kontor. Kommunen förvärvade denna fastighet av Visma som senare såldes vidare till två privata fastighetsbolag i Norrtälje. Det kommunala bolaget Campus Roslagen har investerat 45 miljoner för att iordningsställa en fastighet på Nordrona för Visma Retail i försöken att få bolaget att stanna kvar i Norrtälje. Visma Retails kontrakt kan tidigast sägas upp 2020.

Beskedet att 47 personer sägs upp är naturligtvis en dramatisk händelse för de anställda men även för arbetsmarknaden i Norrtälje kommun. Visma Retail var ett av Norrtälje kommuns största företag men man är fortfarande störst vad gäller IT i kommunen.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här