Öppen lift i Kvisthamrabacken på lördag

På lördag blir det familjefest i Kvisthamrabacken. Liftkortet är gratis för både barn och vuxna, kommunen och Friluftsfrämjandet bjuder på korv med bröd.

Under sportlovet gick liften i Kvisthamrabacken sönder och kunde öppna igen först efter ett par dagar. Som plåster på såren bjuder nu kommunen och Friluftsfrämjandet på öppet hus i backen, där alla åker gratis i liften under en hel dag.

– Vi vill bjuda på kompensation för att liften stod still i februari, och därför blir det gratis åkning på lördag, säger Adam Persson, idrottschef på Norrtälje kommun.

Liften är igång mellan klockan 10.00 och 16.00, och under den tiden är det alltså fritt fram att åka hur mycket du vill. Den som inte är sugen på skidåkning kan ta med sig pulkan och använda den intilliggande pulkabacken i stället. Kommunen bjuder hungriga åkare på korv med bröd.

Har du inga skidor? Inga problem. RAK, Roslagens Alpina Klubb, har öppet i skiduthyrningen och där finns komplett utrustning för både vuxna och barn (klicka här).

Det är Friluftsfrämjandet som står för driften av verksamheten i backen, på kommunens uppdrag. De kommer att ha öppet i den vanliga kiosken, för den som vill köpa någonting som komplement till kommunens bjudkorv.

Välkommen på öppen lift i Kvisthamrabacken lördagen den 24 mars, 10.00-16.00.

Källa: Norrtälje Kommun