- Annonser -

Igår kväll d.v.s. den 18 december höll kommunfullmäktige sitt sista möte inför julhelgen och i samband med detta hade Norrtälje Ateljeförening (NOA) arrangerat en demonstration utanför Sportcentrum. Norrtelje Nyheter fanns givetvis på plats och du kan se eldshow och intervjuer på videon. NOA delade också ut ett flygblad som bland annat innehöll kommunens eget kulturprogram men också en uppmaning till kommunens politiker att öka dialogen kring kulturens roll i Norrtälje kommuns framtida utveckling. Man tog också upp turerna kring NOA:s nuvarande lokaler på Campus Roslagen som det kommunala bolaget chockhöjt hyrorna för och därmed söker avhysa NOA för att ge plats åt kommunens egen verksamhet Resurspoolen som finansieras med skattepengar och därför kan betala dessa
marknadshyror. Kommunens beslut att alla föreningar skall betala marknadshyror har ju också tvingat Kultursparken att lämna sina lokaler på Campus Roslagen AB. Föreningen Allmogebåtar har också drabbats av det kommunala beslutet om marknadshyror.

Det förtjänas att nämnas att kommunens ursprungliga strategi när man övertog LV3:s området av försvaret var att göra området till ett centrum för utbildning kombinerat med nyföretagande knutet till denna utbildning. Det poängterades att kommunen absolut inte skulle använda LV3:s lokaler till någonting som konkurrerade med de privata fastighetsägarna i kommunen. Företag redan verksamma i lokaler i kommunen skulle ej erbjudas lokaler inom området.

Men nu har man uppenbart övergett den ursprungliga strategin och utbildningsdelen har mer eller mindre försvunnit från området. Detaljhandelshögskolan som man lyckades få att starta verksamhet på Campus Roslagen har lagts ned. Norrtäljeföretag som Note och nu senast tog Tingsrätten över Vismas tidigare lokaler som kommunen renoverat. I kommunen finns idag relativt gott om lediga lokaler för företag.

 

- Annonser -